Enkla surdegsfrallor
I det här receptet så används ingen maskin för knådning. Utan degen viks och får jäsa längre så smakerna bildas. Kalljäsning i kyl över natten lagom till frukost att grädda.
Mer om hur du skapar din egen surdegsstarter finns på vår hemsida under "Artiklar" på första sidan.

10-12st
Ingredienser:
600 g Manitoba Oro
200 g Kungsörnens Rågmjöl siktat
600 g Vatten
170 g Surdeg
20 g Flingsalt

1. Blandade alla ingredienser på en gång låt stå i 4tim i 22C
2. Utförde endast 2st vik under de första 2tim
3. Bulkjäste vidare, till total bulktid 10tim i 22C
4. Vände bulkform på bänk och hällde Kungsörnens Grovmalda Rågmjöl på ytan av frallorna.
5. Värm pizzaplåt och bastustenar i botten i 270C 1 tim.
6.Gräddade i över o undervärme med bastustenar i botten så det får mycket ånga under hela gräddningen.
7. 270C med ånga i ca16min beroende på storleken på dina frallor. Du kan öppna ugnsluckan för att släppa ut ångan vid 12min och sedan grädda 4-5min till för att få krispig yta.
Lycka till! 😋
Gör så här:

Baka med surdeg – gott och naturligt!
