top of page

Enkla surdegsfrallor

I det här receptet så används ingen maskin för knådning. Utan degen viks och får jäsa längre så smakerna bildas. Kalljäsning i kyl över natten lagom till frukost att grädda.

Mer om hur du skapar din egen surdegsstarter finns på vår hemsida under "Artiklar" på första sidan.

knivogaffel.png

10-12st

Ingredienser:

  • 600 g Manitoba Oro

  • 200 g Kungsörnens Rågmjöl siktat

  • 600 g Vatten

  • 170 g Surdeg

  • 20 g Flingsalt

IMG_6398.JPG

1. Blandade alla ingredienser på en gång låt stå i 4tim i 22C

2. Utförde endast 2st vik under de första 2tim

3. Bulkjäste vidare, till total bulktid 10tim i 22C

4. Vände bulkform på bänk och hällde Kungsörnens Grovmalda Rågmjöl på ytan av frallorna.

5. Värm pizzaplåt och bastustenar i botten i 270C 1 tim.

6.Gräddade i över o undervärme med bastustenar i botten så det får mycket ånga under hela gräddningen.

7. 270C med ånga i ca16min beroende på storleken på dina frallor. Du kan öppna ugnsluckan för att släppa ut ångan vid 12min och sedan grädda 4-5min till för att få krispig yta.


Lycka till! 😋

Gör så här:

Jimmy Andersen

Enkla surdegsfrallor

Baka med surdeg – gott och naturligt!

Kavel_edited_edited.png
bottom of page